2010-09-17

Look out Vegas, now we have landed!

Efter en lång och händelserik dag som aldrig verkar ta slut, så har vi äntligen landat i Las Vegas!!
På väg mot Arlanda: vad har vi glömt?? Bästa skjortan, äsch finns fler i Vegas.

Väl på Arlanda är vi i god tid. Mot "self service" det går ju fort och smidigt. Trodde vi ja!!
Hade vi bokat med rätt kön på "Ms" Richard så hade det varit ett smidigt sätt. Bara att ställa sig i den långa kön.
Jaha, sen ska vi checka in väskorna. Missade den lilla infon om väskantalet, Richard fick gladeligen betala för den extra väskan som vi trodde skulle ingå. Ylva reser lätt så där fanns rätta antalet, en väska. Vi får se antalet                              hem  :)    

Efter detta väntar nästa kö till säkerhetskontrollen och nu börjar tiden bli knapp. Gången har nu övergått till lätt joggning. Men helt i onödan, för när vi kommer in till gaten blir vi ombedda att sätta oss ned. Information i högtalarna säger att planet har mindre tekniska problem. Detta visar sig vara ett skitproblem vilket resulterar i en försening på två timmar och de som gått på planet fick gå av igen. ( men vi som va sena behövde bara sitta lugnt ned). Tidigare resa hade ett spånhuvud försökt spola ned en blöja och av det stoppades halva avloppssystemet på planet.

Väl på planet gick de 9 flygtimmarna fort med hjälp av lite filmer och vi flög även in en timme av förseningen. Nu ska det inte vara några problem att hinna med anslutningsflyget enligt flygvärdinnorna. De kan inte ha varit med själva och försökt passera alla säkerhetskontrollerna på Chicago flygplats (O´hara). Flygplatsen är dessutom en av världens största flygplatser. Efter kilometerlångaköer missar vi vårat anslutningsplan med 30 minuter. Dags för nästa kö för att boka om biljetterna och ställa sig på en osäker väntlista, vi bokades även på en plan som skulle gå fem timmar senare. Nu var det bara att vänta och se om våra namn blev uppropade. Till slut hörde vi våra namn och turen är med oss igen.

De fyra timmarna som resan tog mellan Chicago och Las Vegas så var det mestadels öken under oss.

Vi har nu hittat fram till Ramada hotell där vi ska bo till nästa helg.

När vi nu har hållit igång i 24 timmar och klockan är endast 22:00 i staden som aldrig sover. (24h/7d) Men vi ska nog ladda med lite sömn så vi orkar med resten av semestern  :)                                                                

2 kommentarer:

  1. Härligt att ni är framme! Väntar redan på nästa uppdatering ;)

    SvaraRadera
  2. Ja skit asså det var en händelserik flygning;)
    och något man alltid glömmer så klart men som tur är ej pass och pengar;)
    väntar med spänning på mer info;)

    SvaraRadera